Поводом 07. октобра – дана Краљева, а у знак сећања на првог српског крунисаног краља Стефана Првовенчаног, на свечаној градској седници  уручена су признања организацијама и појединцима који су се својим радом и залагањем истакли у различитим областима.

Међу награђенима су и двојица наших лекара – др Драган Јованчевић, начелник Службе за плућне болести и др Драган Ђековић, специјалиста пнеумофтизиологије.

Диплома заслужног грађанина града Краљева додељена им је за верност Хипократовој заклетви и пацијентима, за несебично пожртвовање у време епидемије Ковид 19.

”Ово признање ми много значи. Ја и град Краљево се дружимо, ево већ 62 године, не раздвајамо се, a и кад се одлазило враћало се. Од града сам научио да је труд највећа врлина, а то се и показало добрим и корисним. На тај начин смо успели да савладамо, не само овај проблем, већ и све друге који су нас кроз живот пратили”, рекао је др Драган Јованчевић, начелник Службе за плућне болести.

Захваљујући за уручено признање, др Драган Ђековић је истакао: ” Ово признање схватам као личну сатисфакцију, али и као признање свим запосленима у Служби за плућне болести који су током епидемије Ковида, а и након тога, несебично пружали помоћ нашим суграђанима’’.

Радост и задовољство наших лекара због овог признања осећамо сви, јер смо најпре ми сведоци њиховог беспрекорног рада и бриге за сваког пацијента. Желимо им да наставе да нижу успехе у приватном и професионалном животу, на понос њихових породица а и нас који са њима сарађујемо.