”Наставља се изузетан одзив грађана на акцију превентивних прегледа Министарства здравља, те је ове јулске недеље, и поред сезоне годишњих одмора, преглед у више од 160 здравствених установа широм Србије, обавило укупно 15.917 грађана”, наводи се на сајту Министарства здравља.

И у нашој болници су у недељу, 14 јула од 8 до 17 часова, обављени прегледи ендокринолога, рађене лабораторијске анализе хормона штитасте жлезде, крвна слика, одређивање нивоа шећера у крви, као и ултразвучни преглед штитасте жлезде.

Прегледано је укупно 124 грађана, и урађено исто толико ендокринолошких прегледа; 55 ултразвучних прегледа штитасте жлезде, 107 лабораторијских анализа и још 27 из Врњачке Бање, 63 анализе шећера у крви и 103 анализе хормона штитасте жлезде.

Од укупног броја прегледаних пацијената њих 29 је упућено на даље претраге због промена које су утврђене ултразвучним прегледом или на основу лабораторијских анализа, а једна пацијентиња је хоспитализована због веома лоше крвне слике.

”Јако нам је важно да грађани прихвате превенцију као основ очувања здравља, а данашњи одзив, у јеку годишњих одмора, говори да то полако успевамо. Превенција спашава животе, то је чињеница коју су грађани прихватили и то нас радује. Ми се у Министарству здравља трудимо да слушамо грађане, њихове потребе као и критике, сугестије и идеје, и зато настављамо са овом акцијом, још јаче, од септембра. Велика захвалност свим здравственим радницима на труду и професионалном приступу, то је оно што нам треба, само тако јачамо поверење грађана у наш систем”, рекао је др Златибор Лончар – министар здравља у Влади Републике Србије, а истакли су на сајту Министарства здравља.