Аница Милосављевић, девојачко Лазовић, је рођена 20. септембра 1965. године у Краљеву. Основно и средње образовање је стекла у Краљеву, а Вишу медицинску школу је завршила у Београду 1988. године.

Крајем 1989. године запослила се у тадашњем Медицинском центру  др Љубинко Ђорђевић, на месту медицинске сестре у Служби кућног лечења са поливалентном патронажом. Најпре је била распоређена на радне задатке патронажне сестре у ОЈ Дом здравља, задужене за Богутовац, Маглич, Богутовачку Бању и Толишницу.

Године 1991. распоређује се у ОЈ Болница на послове медицинске сестре у Служби за здравствену заштиту деце. Од 1993. године обављала је послове више медицинске сестре у овој Служби, а 2004. године је распоређена на место главне сестре Службе за педијатрију.

Своје задатке је обављала педантно, одговорно, са пуно стрпљења и разумевања како за пацијенте, њихове родитеље, тако и за лекаре и медицинске сестре са којима је сарађивала.

Аница нас је напустила током ноћи 16. јула, тихо, онако како је и живела. Заспала је, као да је и тада желела да нам поручи да не бринемо за њу. За собом је оставила супруга и двоје деце.

По одржаном комеморативном скупу, у четвртак 18. јула, Аница је сахрањена на Старом гробљу у Краљеву.