ДОБРА ДЕЛА ДОБРИХ ЉУДИ

Његово Преосвештенство Епископ западно – амерички господин Максим, један од најученијих архијереја данашњице, уручио је вредну донацију нашој болници. Наиме, донација вредна преко 200.000,00 динара намењена је Одеску за хемодијализу и Одсеку за хематологију.

Један део донације је уплаћен на донаторски рачун наше болнице, а други део, који се односи на донацију апарата за наведене Одсеке, предат је начелници Службе за унутрашње болести др Татјани Ерић – Брадић и главним сестрама. Купљени су следећи апарати:

  • 1 клима уређај;
  • 1 фрижидер;
  • 1 медицинска вага за мерење;
  • 1 ТВ апарат;
  • 2 дефибрилатора.

Захваљујући овако вредној помоћи у знатној мери ћемо побољшати услове за збрињавање наших пацијената.

Уколико му обавезе дозволе, Његово Преосвештенство Епископ западно – амерички господин Максим је изразио жељу да нас у септембру месецу посети. Радујемо се предстојећој посети и времену које долази, јер у њему има људи који својим овоземаљским делима показују да је брига за човека приоритет. У име свих запослених и наших пацијената изражавамо неизмерну захвалност Његовом Преосвештенству за помоћ и подршку.

С Е Ћ А Њ Е

Аница Милосављевић, девојачко Лазовић, је рођена 20. септембра 1965. године у Краљеву. Основно и средње образовање је стекла у Краљеву, а Вишу медицинску школу је завршила у Београду 1988. године.

Крајем 1989. године запослила се у тадашњем Медицинском центру  др Љубинко Ђорђевић, на месту медицинске сестре у Служби кућног лечења са поливалентном патронажом. Најпре је била распоређена на радне задатке патронажне сестре у ОЈ Дом здравља, задужене за Богутовац, Маглич, Богутовачку Бању и Толишницу.

Године 1991. распоређује се у ОЈ Болница на послове медицинске сестре у Служби за здравствену заштиту деце. Од 1993. године обављала је послове више медицинске сестре у овој Служби, а 2004. године је распоређена на место главне сестре Службе за педијатрију.

Своје задатке је обављала педантно, одговорно, са пуно стрпљења и разумевања како за пацијенте, њихове родитеље, тако и за лекаре и медицинске сестре са којима је сарађивала.

Аница нас је напустила током ноћи 16. јула, тихо, онако како је и живела. Заспала је, као да је и тада желела да нам поручи да не бринемо за њу. За собом је оставила супруга и двоје деце.

По одржаном комеморативном скупу, у четвртак 18. јула, Аница је сахрањена на Старом гробљу у Краљеву.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ И ОВЕ НЕДЕЉЕ

”Наставља се изузетан одзив грађана на акцију превентивних прегледа Министарства здравља, те је ове јулске недеље, и поред сезоне годишњих одмора, преглед у више од 160 здравствених установа широм Србије, обавило укупно 15.917 грађана”, наводи се на сајту Министарства здравља.

И у нашој болници су у недељу, 14 јула од 8 до 17 часова, обављени прегледи ендокринолога, рађене лабораторијске анализе хормона штитасте жлезде, крвна слика, одређивање нивоа шећера у крви, као и ултразвучни преглед штитасте жлезде.

Прегледано је укупно 124 грађана, и урађено исто толико ендокринолошких прегледа; 55 ултразвучних прегледа штитасте жлезде, 107 лабораторијских анализа и још 27 из Врњачке Бање, 63 анализе шећера у крви и 103 анализе хормона штитасте жлезде.

Од укупног броја прегледаних пацијената њих 29 је упућено на даље претраге због промена које су утврђене ултразвучним прегледом или на основу лабораторијских анализа, а једна пацијентиња је хоспитализована због веома лоше крвне слике.

”Јако нам је важно да грађани прихвате превенцију као основ очувања здравља, а данашњи одзив, у јеку годишњих одмора, говори да то полако успевамо. Превенција спашава животе, то је чињеница коју су грађани прихватили и то нас радује. Ми се у Министарству здравља трудимо да слушамо грађане, њихове потребе као и критике, сугестије и идеје, и зато настављамо са овом акцијом, још јаче, од септембра. Велика захвалност свим здравственим радницима на труду и професионалном приступу, то је оно што нам треба, само тако јачамо поверење грађана у наш систем”, рекао је др Златибор Лончар – министар здравља у Влади Републике Србије, а истакли су на сајту Министарства здравља.

УСАВРШАВАЊЕ ЗА БУДУЋА ВРЕМЕНА

Протеклог викенда се на Копаонику одржала радионица за обуку читања ЕКГ-а и ЕКГ холтера. Докторке из наше установе, уз координатора др Татјану Ерић – Брадић су у конкуренцији свих субспецијализаната Србије, оствариле значајне резултате.

Др Невена Дугалић је освојила друго, а др Драгана Мирковић треће место у читању ЕКГ-а и ЕКГ холтера.

Предвођене знањем и искуством докторке Ерић – Брадић, наше младе докторке представљају стручњаке чије време тек долази, а залагање и остварени резултати заслужују све наше честитке.

УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАНА ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА – ПРЕГЛЕДЕ ОБАВИЛО ВИШЕ ОД 200 НАШИХ СУГРАЂАНА

И ове недеље у Дому здравља Краљево и Општој болници ”Студеница” организовани су превентивни прегледи и то у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва, затим прегледи физијатра, лабораторијске анализе, дерматолошки преглед, ултразвучни преглед абдомена, као и педијатријски преглед. У СЗЗО становништва прегледано је 246 пацијената, а у СЗЗ деце 16 малишана. Преглед код дерматолога обавило је 87 одраслих и двоје деце. У накнадним терминима преглед очекује још 40 пацијената. Физијатријски преглед је обавило четворо пацијената, лабораторијске анализе 249 и ултразвучни преглед абдомена 120, док ће 86 пацијената накнадно обавити ову врсту прегледа.

И ова акција је наишла на велики одзив наших суграђана, што потврђује и број обављених прегледа, а самим тим и оправданост организовања оваквих акција које је покренуло Министарство здравља.

Service

Our Features

Вести

19
Jul

ДОБРА ДЕЛА ДОБРИХ ЉУДИ

Његово Преосвештенство Епископ западно – амерички господин Максим, један од најученијих архијереја данашњице, уручио је вредну донацију нашој болници. Наиме, донација вредна преко 200.000,00 динара на
19
Jul

С Е Ћ А Њ Е

Аница Милосављевић, девојачко Лазовић, је рођена 20. септембра 1965. године у Краљеву. Основно и средње образовање је стекла у Краљеву, а Вишу медицинску школу је завршила у Београду 1988. године. Кр...

What Our Client Say